Gewoon Gaaf

Vanaf nu doen wij ook mee met GEWOON GAAF!               

Wat is gewoon gaaf?                 

Gewoon gaaf helpt kinderen hun gebit gaaf te houden. Zo verkleinen ze de kans op gaatjes en hebben ze minder vaak aanvullende behandeling nodig.

Methode voor veel minder gaatjes

Gewoon gaaf is een methode voor preventieve mondzorg bij kinderen tot 18 jaar. Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen die de Gewoon Gaaf-methode volgen veel minder gaatjes krijgen en veel minder fluoride-behandelingen, vullingen of sealings nodig hebben.

Hoe werkt gewoon gaaf?

Ieder kind is anders. Daarom krijgen u en uw kind bij de Gewoon Gaaf methode persoonlijk advies dat is afgestemd op het gebit van uw kind.

Eerst schat uw tandarts of mondhygiënist de risico’s in. Hoe goed zorgen u en uw kind voor het gebit? Hoe is de mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is uw kind aan het wisselen? Zijn er (beginnende) gaatjes?

Op basis van de risico-inschatting bepaalt de tandarts of mondhygiënist hoe vaak hij/zij het gebit van uw kind wil controleren en of een extra bescherming (sealen) of fluoride-behandeling nodig is. Dat kan per kind verschillen, zelfs per kind in hetzelfde gezin.

Kijk voor informatie op de website: www.gewoon-gaaf.nl